hirek

OKFŐ Tájékoztató-kiegészítés

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény (Eszjtv.) és az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók jogviszonyával kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 530/2021. (XI. 28.) Korm. rendelet alapján a hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatóknál (így az OMSZ-nál is) foglalkoztatott közalkalmazott jogviszonya 2021. március 1-én alakul át az Eszjtv. szerinti egészségügyi szolgálati jogviszonnyá.

TÖRTÉNELMI LÉPTÉKŰ BÉREMELÉS: A NAPOKBAN MÁR A MAGASABB FIZETÉST KAPJÁK AZ ORVOSOK

Ezekben a napokban érkeznek meg az orvosok számlájára a megemelt bérek. A fizetések már idén átlagosan kétszeresére emelkednek, két év múlva pedig két és félszerese lesz a tavalyi összegnek.

Ezekben a napokban érkeznek meg az orvosok számlájára a megemelt bérek. A mostani emelés egy több évig tartó átfogó jelentős orvosi béremelési program első állomása. Az orvosok bére két év múlva átlagosan két és félszeresére emelkedik.

Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

2020 elején egy rég nem látott világjárvány indult el Ázsiából, amely csakhamar Európát, így Magyarországot is elérte. Az új koronavírus járvány első hulláma elleni védekezés sikeres volt, ami annak köszönhető, hogy a különleges jogrend adta lehetőséggel élve a kormány és az Operatív Törzs időben, gyorsan és jó döntéseket hozott, a magyar emberek pedig együttműködőek voltak, betartották a szabályokat és az ajánlásokat.

Üzent az oltásellenes egészségügyieknek a frissen beoltott pécsi virológus

Kemenesi Gábort is beoltották a koronavírus ellen, a pécsi biológus, víruskutató ebből az alkalomból beszélt a vakcinák jelentőségéről, az oltás fontosságáról és kockázatáról.

… Kemenesi Gábor szerint ugyanakkor egészségügyi dolgozók esetében ez a kételkedés szakmailag nem megengedhető. Mint fogalmaz, egy egészségügyi dolgozónak a képzettségéből adódóan képesnek kell lennie arra, hogy megértse, hogyan működik egy oltás, tehát nem lehet kérdés, hogy az jó-e vagy rossz. „Olvassanak több tudományt és kevesebb álhírt és értsék meg, hogy működik egy oltás. Ha erre nem képes, akkor talán más szakmát kell választani” - mondja a kutató. 

Oldalak