életpályamodell

Nagy változások jöhetnek a Mentőszolgálat dolgozói számára

2018-ig az állami cégeknél is áttekinti a munkavállalók számát és feladatkörét a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Lázár János a kormányinfón a közszféra tervezett karcsúsításával összefüggésben úgy vélte: most, amikor munkaerőhiány van, meg kell próbálni az ágazat dolgozóit átsegíteni a piaci szférába, mert hosszútávon nem tartható, hogy a 4 millió munkavállalóból minden negyediket az állam foglalkoztatja.

Nem lehet életpályamodell az egészségügyben

Az egyéb ágazatokhoz hasonlóan az egészségügyben nem lehet életpályamodellt kidolgozni, mert annak egységes megvalósítása a különböző foglalkoztatási jogviszonyok miatt lehetetlen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.

A kormány életpályamodellt szeretne az egészségügyi szakdolgozóknak is

A kormány nagyra értékeli az egészségügyi szakdolgozók hivatástudatát, munkáját, 2015-ben is számíthatnak a kormányra, és számukra is szeretne életpályamodellt kialakítani - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt az MTI-nek abból az alkalomból, hogy tízéves fennállását ünnepli a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.