hirek

MÖSZ Hírek (2021.10.22.)

IGY VÁLTOZIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK BÉRTÁBLÁJA 2022-BEN!

Az egészségügyi szakdolgozó jogállású mentődolgozókat 2022. január 1-i hatállyal kell átsorolni az egészségügyi szakdolgozói bértábla szerinti garantált illetményre. Így az új bértáblának megfelelő illetménynek a február havi kifizetésben kell megjelennie.
Címkék: 

Emmi: az ápolók bére az eredeti ütemterv szerint emelkedik

Álhíreket terjeszt a baloldali sajtó, hiszen az ápolók béremelési programja az eredeti ütemterv és kormányzati vállalás szerint valósul meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.
2022 januártól 30 százalékos béremelés lesz a 2018-as illetményalaphoz képest, a mostanihoz képest 21 százalékos lesz a béremelés, hiszen 2018 óta az ápolók bére már három ütemben emelkedett, és januártól valósul meg a negyedik ütem - tudatták.

Emmi: újabb 21 százalékkal emelkedik az ápolók fizetése januárban

Újabb 21 százalékkal emelkedik az ápolók fizetése januárban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy 2022-ig jelentős mértékben növelje az egészségügyi szakdolgozók jövedelmét.

Ők nem hősök akartak lenni

A mentőket ünnepeltük a Parlamentben. Leszögezem: rájuk számíthatunk. És ez nagyon jó! Vigyázzunk rájuk, becsüljük meg őket. Dr. Szepesi András jegyzete.

Igazából nem ezzel a címmel kezdtem írni a jegyzetemet. Valami olyasmi körül bolyongtam, hogy: „COVID, Politika, Mentők”, keretet adva az elmúlt hét történeteinek.

Újból kiírta az utánpótlást ösztönző pályázatait az OKFŐ

Az Országos Kórházi Főigazgatóság ismét meghirdette a Mihalicza és a BSc Ösztöndíj pályázatokat.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság ismét pályázatot hirdet az ápoló-, mentőtiszt-, védőnő BSc szakképzésben résztvevő hallgatók számára.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. szeptember 30. 8.00 órától - 2021. október 15. 24.00 óráig

Kásler köszönetet mondott a mentősöknek, és kitartást kívánt nekik – érkeznek a reakciók

Magyarország mindig is a világ élvonalába tartozott a szervezett mentés terén – mondja videójában Kásler Miklós Emmi-miniszter.
Kásler hosszasan méltatja a magyar mentőszolgálat munkáját és történelmét. Azt is mondja, az elhivatottság és az innováció a kezdetektől a legfontosabb jellemzője az Országos Mentőszolgálatnak, amelyet 73 éve alapítottak.

Kötelező oltás a magyar egészségügyben: az utolsó pillanatban döntött a kormány

A keddi Magyar Közlönyben megjelent, Pintér Sándor által jegyzett kormányrendelet két héttel meghosszabbítja az egészségügyi dolgozók számára azt az időszakot, ami alatt felvehetik a koronavírus elleni védőoltásukat. Eddig ugyanis szeptember 1. lett volna a végső effektív határidő, amíg a vakcina első adagját fel kellett venniük, különben azonnal felmondanak az illetőnek. A kormány tehát az utolsó pillanatban tolta ki a határidőt, ami azt jelzi, hogy tartott az egészségügyi dolgozók emiatt bekövetkező még nagyobb hiányától.

Oldalak