Jövőre is lesz béremelés az egészségügyben

Fejlesztésekre 300 milliárd forint jut, zömében európai uniós támogatásból.
Idén 300 milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Berettyóújfaluban.

A Gróf Tisza István Kórház új műtéti blokkját és központi laboratóriumát magába foglaló épület átadása után Szócska Miklós elmondta: ebből 49 milliárdot integrációra, illetve funkcióváltásra, 10 milliárdot az onkológiai centrumok fejlesztésére fordítanak. Lényegesnek nevezte, hogy az ellátás hatékony rendszerben, modern körülmények között történjen, és az is fontos, hogy az orvosok, szakdolgozók megfelelő munkakörülmények között dolgozhassanak. A berettyóújfalui kórház beruházási költségeinek kilencven százalékát, 2,2 milliárd forintot európai uniós támogatásból finanszírozták - hangzott el az átadáson.

Szócska Miklós Berettyóújfaluban megerősítette, hogy az egészségügyi dolgozók szeptemberben már a megemelt bért kapják, és jövőre folytatódik a béremelési program. Az MTI érdeklődésére megjegyezte: a szeptemberi - januártól visszamenőleges - béremelés 95 ezer embert érint. A diplomás ápolók bérnövekményét 40 ezer forintig egészítik ki, a szakorvosok bére havi 40 ezer, a szakorvosjelölteké 10 ezerrel, az intézeti gyógyszerészeké 44 ezerrel, egyéb diplomás dolgozóké havi 10 ezer forinttal emelkedik.