MÖSZ Hírek (2021.10.22.)

IGY VÁLTOZIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK BÉRTÁBLÁJA 2022-BEN!

Az egészségügyi szakdolgozó jogállású mentődolgozókat 2022. január 1-i hatállyal kell átsorolni az egészségügyi szakdolgozói bértábla szerinti garantált illetményre. Így az új bértáblának megfelelő illetménynek a február havi kifizetésben kell megjelennie.

A jogállási törvény az egészségügyi szolgálati jogviszonyban és a munkaviszonyban foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók (alkalmazott egészségügyi szakdolgozók), valamint a Kormány által rendeletben meghatározott egészségügyben dolgozók számra – az egészségügyi tevékenységgel járó különös felelősségre és az egészségügyi dolgozók leterheltségére tekintettel – a sajátos ágazati előmeneteli szabályokat állapít meg.

Az ágazati előmeneteli szabályok keretében foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók, egyes egészségügyben dolgozók, valamint védőnők havi illetménye/alapbére nem lehet kevesebb, mint az alábbi, 2022. január 1-től hatályos bértáblában foglalt összeg (garantált illetmény/alapbér) [1].

A 2022. évi minimálbér tervezett összege 200.000 forint, a garantált bérminimum („szakmunkás minimálbér”) tervezett összege 260.000 forint, amely a bértábla szerinti garantált illetményeket NEM BEFOLYÁSOLJA.


Címkék: