Téli gumikat kaptak a mentők

A Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programja keretében az idén mintegy 25 millió forint értékben adományozott téli gumiabroncsokat az Országos Mentőszolgálatnak és nyolcvan kisebb közhasznú szervezetnek.
A dél-koreai vállalat rácalmási gyárában tartott keddi ünnepségen Lee Sang Il ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a program tökéletesen illeszkedik a Hankook filozófiájához. Jelezte, hogy 2012-ben indult el adományozási programjuk, miután a mentőszolgálat téli közlekedési problémája felhívta rá a figyelmüket. Tavaly több mint 1300 gumiabroncsot adományoztak az OMSZ mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Az idén hasonló mennyiségű téli gumival a mentők mellett olyan kisebb szervezeteket igyekeztek támogatni, amelyek önzetlenül segítenek a mindennapokban.
Burány Béla, az OMSZ megbízott főigazgatója elmondta: évente egymillió mentési feladatot végeznek, javarészt közúton. Évi 37 millió kilométert futnak járműveik, felét téli útviszonyok között. Hozzátette, hogy a Hankook jóvoltából tavaly 176 esetkocsit tudtak ellátni téli abroncsokkal, az idén további 160 mentőgépkocsi kap téligumit.
A program kedvezményezettjei között van a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, amely 23 éve végez fogyatékosellátást Dunaújvárosban és környékén. Szintén segítséget kapott a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését végző Down Alapítvány, a koraszülöttmentésben tevékenykedő Peter Cerny Alapítvány, valamint több polgárőrszervezet.
A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártója. A világ több mint 180 országába szállítja termékeit, világszinten több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Hankook Magyarországon 2007-ben létesített abroncsgyárat: az 550 millió eurós fejlesztés a Dunaújváros melletti Rácalmáson valósult meg. A cég második gyára 2011-ben épült meg. A vállalat jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat, és évente 12 milliónál több gumiabroncsot gyárt személy- és teherautókra. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követően a gyártókapacitás 17 millióra fog növekedni.


Forrás: hirado.hu