Több osztály működése is bizonytalanná válhat a Szegedi Klinikán

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök pénteken rendkívüli készültséget hirdetett a kórházakban, jövő héttől több osztály működése is bizonytalanná válhat a Szegedi Klinikán – köztük a covid ellátást nyújtó intenzív osztályoké is. Az intézmény orvosai közül többen elutasítják az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződés aláírását. Az orvosi kamara megyei elnöke szerint azért, mert akad olyan, aki ha elfogadná az átállást, akár több túlóra teljesítése mellett is kevesebbet keresne, mint korábban.

A telexhez eljutott dokumentum szerint a mentőszolgálat dolgozói között is van olyan, aki csak kényszerből írta alá a szerződést. A neve elhallgatását kérő mentős erről egy közjegyzői nyilatkozatot is eljuttatott a portálnak. A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete szerint ez egy egyedi eset.
"Mi azt tanácsoltuk, hogy az ne vállalja, az ne írja alá, aki egyébként is el szeretné hagyni az egészségügyet. Annak ez most lehetőség arra, hogy megtegye ezt, a járványveszély időszakában is." - mondta Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke.
A szakszervezet elnöke hozzátette: a mentődolgozók változatlan feltételekkel dolgozhatnak tovább a szerződés aláírása után.

Forrás: atv.hu