hirek

Kásler köszönetet mondott a mentősöknek, és kitartást kívánt nekik – érkeznek a reakciók

Magyarország mindig is a világ élvonalába tartozott a szervezett mentés terén – mondja videójában Kásler Miklós Emmi-miniszter.
Kásler hosszasan méltatja a magyar mentőszolgálat munkáját és történelmét. Azt is mondja, az elhivatottság és az innováció a kezdetektől a legfontosabb jellemzője az Országos Mentőszolgálatnak, amelyet 73 éve alapítottak.

Kötelező oltás a magyar egészségügyben: az utolsó pillanatban döntött a kormány

A keddi Magyar Közlönyben megjelent, Pintér Sándor által jegyzett kormányrendelet két héttel meghosszabbítja az egészségügyi dolgozók számára azt az időszakot, ami alatt felvehetik a koronavírus elleni védőoltásukat. Eddig ugyanis szeptember 1. lett volna a végső effektív határidő, amíg a vakcina első adagját fel kellett venniük, különben azonnal felmondanak az illetőnek. A kormány tehát az utolsó pillanatban tolta ki a határidőt, ami azt jelzi, hogy tartott az egészségügyi dolgozók emiatt bekövetkező még nagyobb hiányától.

Kirúgás vár az egészségügyi dolgozókra, ha nem oltatják be magukat, irodistáknak is kötelező

Augusztus 1-jétől kell alkalmazni a július 29-én kihirdetett, 449/2021. számú kormányrendeletet, amely a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét szabályozza az egészségügyben. Cikkünkben pontokba szedve bemutatjuk, kikre terjed ki a kötelező védőoltás, és milyen szankcióval jár annak hiánya.

A betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak most már kötelező az oltás

A koronavírus-járvány további hullámainak megfékezése és a betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak mostantól már kötelező a védőoltás felvétele - az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben. Magyarországon az oltási program az egészségügyi dolgozók oltásával indult tavaly december végén, az egészségügyi dolgozók túlnyomó többsége fel is vette a koronavírus elleni oltást, csak kevesen maradtak, akik még nem oltották be magukat. Most őket is a védőoltás felvételére kérjük.

Kapkodó ügyeleti reform – Jönnek a minisürgősségik

Az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt működtetnék 2022-től az addigra alaposan átszabott háziorvosi ügyeletet – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumból.

„Országosan egységes ügyeleti és sürgősségi rendszer kialakításán dolgozunk” – erősítette meg lapunknak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál.

Oldalak