A sürgősségi osztályok többsége tartotta az új rendeletben meghatározott ellátási időket

Kásler Miklós megemlítette, hogy a mentősök helyzete is jelentősen javult az elmúlt időszakban, bérük 2016-2018 között 67 százalékkal emelkedett, és idén újabb 8 százalékos béremelésre számíthatnak. Példaként elmondta, hogy egy mentőorvos átlagos keresete 2010-ben 314 ezer forint volt, most 640 ezer forint, míg egy ápoló nyolc évvel ezelőtti bére 173 ezer forint volt, ez mostanra 340 ezer forintra nőtt.

Minden egészségügyi szakdolgozó kap majd béremelést

Most számolják, hogy melyik fizetési kategóriába tartozó szakdolgozó pontosan hány százalékos emelést kap.

 Az egészségügyi szakdolgozók mindegyike részesülni fog béremelésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. Horváth Ildikó azt mondta, az egészségügyi szakdolgozók bére hét év alatt, 2022-ig hét lépcsőben 2 és félszeresére nő a 2016-os bérekhez képest.

ÉLETEK MÚLHATNAK A HÉTKÖZNAPI HŐSÖKÖN

A MENTŐSZOLGÁLAT INGYENES TANFOLYAMON OKTATJA AZ ÉRDEKLŐDŐ CIVILEKET

Hirtelen szívleállás esetén mindössze négy-öt percünk van arra, hogy visszahozzunk az életbe valakit – károsodás nélkül. Sokan mégis inkább „szakértő kezekre” bízzák az újraélesztést, és megvárják a mentők kiérkezését. Pedig az újraélesztés technikája néhány perc alatt megtanulható.

A miniszter válaszol a K/3984. számú írásbeli kérdésre: Mentődolgozóként a mentődolgozókért! - Vajon megbecsüli a kormány az ÉLET-mentőket?

Oldalak