Adójóváírás

Tisztelt Pénztártagunk!
Közeledik az év vége, ami újfent aktuálissá teszi, hogy ha lehetősége van rá - és a tárgyévre még nem merítette ki az önkéntes pénztári tagságában rejlő adójóváírási lehetőséget -, úgy az ünnepi forgatagban erre is gondoljon. Változatlanul fennáll ugyanis az egyéni befizetések után a 20%-os adójóváírási lehetőség, akár 150.000 Ft-ig. Ehhez 750.000 Ft-ot kell/érdemes befizetni az adott naptári évben: 750.000 x 20% = 150.000 Ft.

SZJA kedvezmény az egyéni befizetések után

Közeledik az év vége, ami újfent aktuálissá teszi, hogy mindazok, akiknek lehetőségük van rá, illetve az idei évre vonatkozóan még nem merítették ki az önkéntes pénztári tagságukban rejlő adójóváírási lehetőséget, az ünnepi készülődés mellett erre is figyelmet fordítsanak.

Az egyéni tagdíjbefizetések illetve az adományként teljesített összegek utáni 20%-os mértékű SZJA adó visszatérítési lehetőség éves maximuma 150.000.- Ft, amit értelemszerűen 750.000.- Ft befizetésével lehet kihasználni (750.000.- Ft x 20% = 150.000.- Ft).

Kacsamesék

A napokban több média is foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az önkéntes pénztárak jogszabályi hátterében változások várhatók, s ezen törvénymódosítási javaslatokat jelenleg tárgyalja a parlament. A hír igaz. Ugyanakkor némely média - teljesen alaptalanul - azt a gondolatot is felvetette (egyébként nem véletlenül csak kérdőmondatként), hogy a pénztárak járadékfolyósítási gyakorlatával kapcsolatos tervezett változások netalántán azt jelentik-e, hogy egyösszegű nyugdíjszolgáltatást majd nem nyújthatnak a pénztárak. Ez viszont hírlapi kacsa.

150.000 Ft-ra nőtt az éves adójóváírási lehetőség!

Közeledik az év vége, s az ünnepi készülődés mellett időszerű ilyenkor az adóévhez kötött extra kedvezményeket biztosító megtakarítási lehetőségekre is gondolnunk. Annál is inkább, mert az idei évtől egységesen 150.000 Ft-ra emelkedett a pénztári befizetések után érvényesíthető adójóváírás összege. Az adójóváírási lehetőség mértéke 20%, az egyéni tagdíjbefizetések illetve az adományként teljesített összegek után. Értelemszerűen tehát 750.000 Ft befizetésével lehet a maximális lehetőséget kihasználni: 750.000 x 20% = 150.000.

KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HIRDETMÉNY

Tisztelt Küldött!

A Mentő Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsa - az Alapszabály VIII. rész 7. pontja alapján - tisztelettel meghívja a Mentő Önkéntes Nyugdíjpénztár

2014. május 27-én, kedden 10:30 órakor tartandó

küldöttközgyűlésére

Itt egy egyszerű ötlet, amivel meg is duplázhatod nyugdíjadat

Régóta hallhatjuk, hogy Magyarországon a nyugdíjrendszer átfogó reformra szorul. Ha azonban nem szeretnénk az államra várni, tőle függeni, akkor gyakorlatilag az előtakarékoskodás az egyetlen út, hogy ne legyen a megélhetésünk mindennapi probléma időskorunkra. Cikksorozatunk első részében megmutatjuk, hogy védheted ki a leghatékonyabban az időskori elszegényedést.

Adójóváírás

A 2013-as év végéhez közeledve ezúton hívjuk fel szíves figyelmét a pénztári tagsággal összefüggő - a naptári évhez kötődő - adóoptimalizálási lehetőségekre. A 2013-as évben is az előző évekhez hasonlóan érvényesíthető az egyéni tagdíjként befizetett összegek (valamint a támogatói adomány összege után) a 20%-os mértékű adójóváírás, amit a személyi jövedelemadóról szóló törvény 44/a. §-a az alábbiak szerint szabályoz:

2012. évi hozamadatok

A PSZÁF közzétette az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak 2012. évi hozamadatait:
https://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/fogyved_hirek/nyp_hozamok_2003-2012_1...

2012. évi adóigazolás

Pénztárunk idén is a jogszabályi előírásoknak megfelelően január 31-éig megküldte a pénztártagok 2012-es befizetések utáni adójóváírási lehetőség érvényesíthetőségének alapbizonylatául szolgáló adóigazolásait. Bár a határidő még nem sürgető, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elkészítését, főleg abban az esetben, ha adóvisszatérítésre is sor kerül, ugyanis ilyenkor az adóhatóságtól is előbb tud megérkezni a visszaigényelt összeg.

A Mentő Nyugdíjpénztár befektetéseinek alakulása a III. negyedévben

Ismét eltelt egy negyedév, s gyakorlatilag semmivel nem vagyunk okosabbak, mint korábban. Az európai makrogazdasági környezet optimizmusra nem igazán adhat okot, a piacok mégis kifejezetten jól tartják magukat. Amerika egyenesen szárnyal, a tengerentúli tőzsdeindexek csúcsokra járnak. A jegybankok likviditásbővítő lépései egyértelműen jól hatottak a piacokra. De vajon megoldják-e ezek a fennálló problémákat?

Oldalak

Subscribe to Mentő Önkéntes Nyugdíjpénztár RSS